top of page
blote voetenpad.jpeg

WERKWIJZE

Het onderzoek vormt het uitgangspunt voor de therapie. Tijdens dit onderzoek wordt bekeken wat de oorsprong van de moeilijkheden kunnen zijn. Dit is hét essentiële onderdeel van mijn werkwijze; we gaan namelijk de oorzaak behandelen, niet het gevolg. Daarna wordt een passend behandelplan opgesteld en de behandeling gestart. Je kind staat hierbij centraal en zijn sterke kanten worden hierbij gebruikt. De behandeling volgt je kind, niet andersom. 

De behandeling is een methodische aanpak om de moeilijkheden aan te pakken bij de basis. Deze kan bijvoorbeeld gericht zijn op de visuele informatieverwerking, de motorische ontwikkeling, ruimtelijk inzicht, executieve functies, samenwerking van de hersenhelften, de sensorische informatieverwerking, het stress systeem en de ik-sterkte. Door middel van beweging wordt de samenwerking tussen de zintuigen, hersenen en het lijf geactiveerd. 

Je kind voelt eigenaarschap, doordat er rekening wordt gehouden met de leerstijl.

Het ene kind zal een voorkeur hebben voor bewegen, of zal meer creatief zijn, terwijl een ander kind de voorkeur kan hebben voor een gesprek, of heeft een zintuiglijke of een beeldende leerstijl. 

School- of thuisbezoeken zijn hierin een meerwaarde om de betekenisvolle omgeving van je kind bij het proces te betrekken.

Wanneer kan een behandeling baat hebben?

Heeft je kind moeilijkheden op onderstaande gebied(en)? Neem dan vrijblijvend contact met me op voor meer informatie en advies.

Cognitieve moeilijkheden:

Planningsproblemen

Impulsiviteit

Sensorische informatieverwerkingsproblemen

Leermoeilijkheden

Aandachts-, motivatieproblemen

Bewegingsmoeilijkheden:

Problemen met motorische basisvaardigheden

Onhandig, houterig bewegen/ te weinig lichaamsbesef

Beweeglijk zijn

Passiviteit/vermijdend gedrag

Problemen met de fijne motoriek/ schrijfproblemen

Sociaal/ emotioneel gedrag:

Emotieregulatie

Moeilijk contact maken en/of

onderhouden met volwassenen of andere kinderen

(faal-)angst

Zelfvertrouwen

Weerbaarheid

Niet lekker in vel zitten

Gespannenheid

Fixed mindset

Wil je meer lezen over de ervaringen? Klik dan hier. 

Werkwijze: Over mij
bottom of page