top of page
blote voetenpad.jpeg

WERKWIJZE

Het onderzoek vormt het uitgangspunt voor de therapie. Tijdens dit onderzoek wordt bekeken wat de oorsprong van de moeilijkheden kunnen zijn. Dit is hét essentiële onderdeel van mijn werkwijze; we gaan namelijk de oorzaak behandelen, niet het gevolg. Daarna wordt een passend behandelplan opgesteld en de behandeling gestart. Het kind staat hierbij centraal en zijn sterke kanten worden hierbij gebruikt. De behandeling volgt het kind, niet andersom. 

De behandeling is een methodische aanpak om de moeilijkheden aan te pakken bij de basis. Deze kan bijvoorbeeld gericht zijn op de visuele informatieverwerking, de motorische ontwikkeling, ruimtelijk inzicht, executieve functies, samenwerking van de hersenhelften, de sensorische informatieverwerking, het stress systeem en de ik-sterkte. Door middel van beweging wordt de samenwerking tussen de zintuigen, hersenen en het lijf geactiveerd. 

De kinderen voelen eigenaarschap, doordat er rekening wordt gehouden met de leerstijl van het kind.

Het ene kind zal een voorkeur hebben voor bewegen, of zal meer creatief zijn, terwijl een ander kind de voorkeur kan hebben voor een gesprek, of heeft een zintuiglijke of een beeldende leerstijl. 

School- of thuisbezoeken zijn hierin een meerwaarde om de betekenisvolle omgeving van een kind bij het proces te betrekken.

Wil je meer lezen over de ervaringen? Klik dan hier. 

Werkwijze: Over mij
bottom of page