top of page

LEEFATELIER BIJ KAATJE

voor bewustwording

WELKOM BIJ LEEFATELIER BIJ KAATJE

Geïnspireerd door mijn dochters Cato en Neeltje, beiden bekend met Coeliakie, ben ik me ook gaan verdiepen in de orthomoleculaire voedingsleer voor kinderen. Hieruit is Leefatelier bij Kaatje ontstaan, waarbij ik alle passies laat samenkomen. Hier worden workshops gegeven op het gebied van bewustzijn van het lijf, voeding en lichaamsgericht werken. Naast kinderergotherapeut ben ik psychomotorisch kindercoach en geef ik kinderyoga.

Ik verwelkom de kinderen graag in onze heerlijke tuin, waar zij kennis kunnen maken met diverse verse groenten en fruitsoorten in de moestuin waar ze naar hartelust kunnen plukken, proeven en ervaren. Daarnaast biedt dit de ruimte om in de natuur de kracht van kinderyoga te ervaren en het lichaamsgericht bezig zijn. Er worden workshops gegeven op het gebied van bewuste voeding, creativiteit en bewustzijn van het lichaam.   

Heel graag tot ziens op dit fijne plekje!

20210412LeefateltierbijKaatje-7-8_edited.jpg

KOOKWORKSHOPS

Bij Leefatelier bij Kaatje is het mogelijk om diverse kookworkshops te volgen. De workshops zijn geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. 

Bij elke workshop zullen we eerst de moestuin bezoeken, proeven, ruiken, voelen en ervaren wat de natuur ons te bieden heeft. Zo leren de kinderen waar ons eten vandaan komt. Ook stimuleert dit kinderen om zelf meer te proeven. Pure smaken staan centraal! De smaakpapillen prikkelen en het enthousiasme overbrengen om alles zelf te maken. Dit is wat ik wil bereiken. Het aanleren van goede eetgewoontes en smaak begint bij de basis. 

De workshops zullen in thema's worden aangeboden, waaronder bijvoorbeeld;

SnoepGOED
De kinderen maken zelf snoep en tussendoortjes. Hierbij wordt gebruik gemaakt van natuurlijke producten en zoetstoffen, zoals fruit en honing. 

High TEA
Er worden zoete en hartige lekkernijen gemaakt. Er wordt zo min mogelijk gebruik gemaakt van suiker en verse producten gebruikt. 

Home Made
Denk hierbij aan zelfgemaakt pastasaus, soep of ingemaakte jam met producten verkregen uit de moestuin. 

De kinderen gaan naar huis met een berg inspiratie en fijne recepten!

200524467_167239012083380_3336993639301859211_n_edited.jpg

CREATIEVE WORKSHOPS

Ook creatieve workshops behoren tot de mogelijkheden. Denk hierbij aan het maken van bloemenkransen, creaties met droogbloemen, beschilderen van matroesjka poppetjes en stenen. Voor het huidige aanbod kun je een kijkje nemen op de Facebookpagina van Leefatelier bij Kaatje.

241084522_832078510808971_7380473123681121849_n.jpg

KOOKFEESTJE

Ben je jarig en houd je van koken en lekker eten? Kom een kookworkshop volgen met je vrienden bij Leefatelier Kaatje. Een kookfeest is er voor kinderen vanaf 5 jaar.


Kookfeest:
Samen met je vrienden en vriendinnen duik je de moestuin in om te proeven, plukken en te ervaren. Je kiest de ingrediënten voor een lekkere versbelegde pizza, je maakt zelf een verse tomatensaus, bakt gezonde koekjes of maakt snoepGOED. 


Vooraf wordt met mama of papa afgestemd hoe dit kookfeestje eruit gaat zien. De kookworkshop zal ongeveer anderhalf uur duren. Prijs per kind is 8,50eu. 

Neem contact op voor de opties, dan maken we er samen een feestje van!

222254994_192845089522772_4054424886667984543_n.jpg

KLEUTER EN KINDERYOGA

Bij kinderyoga maak ik kinderen op een speelse en niet competitieve wijze bewust van zichzelf, de ademhaling en zintuigen. Dit helpt om het kind bewuster te laten zijn van zijn lijf, het voelen van grenzen en leren ze om zichzelf te mogen zijn. Het doel is het kind in zijn kracht te zetten en te voelen dat het er mag zijn. Het kind leert om zichzelf te ontspannen en te focussen op een doel wat ten goede komt van zijn concentratie. Het geeft hem rust en meer zelfvertrouwen. Iedereen mag meedoen, plezier staat voorop. Er is geen goed of fout, je mag zijn wie je bent. 

De lessen zullen, afhankelijk van het seizoen, buiten in de tuin of bij een knisperend haardvuur worden gegeven. 

Kinderyoga_edited.jpg
Leefatelier bij Kaatje: Diensten
bottom of page